112 Suomi – mobiilisovellus

Näin talvisaikaan kun ei olla vielä veneellä liikenteessä, on hyvä aika laittaa turvallisuusvarusteita kuntoon tulevaa kautta varten. Lähes kaikilla meistä veneilijöistä on taskussaan matkapuhelin, suurimmalla osalla vielä uudehko älypuhelin (Android, iOS tai Windows Phone).  Hädän tullessa puhelimella voi soittaa Hätäkeskukseen ja/tai meripelastukseen, monella meistä onkin nuo elintärkeät numerot yhteystiedoissaan tallennettuna.

Älypuhelimiin voi myös asentaa sovelluksia ja yksi ”turvasovellus”, jonka soisi kaikilla puhelimissaan olevan on 112 Suomi. Jatka lukemista ”112 Suomi – mobiilisovellus”

Uusi vuosi ja uudet raketit

Me veneilijät tietenkin tiedämme ettei hätämerkinantovälineitä tule käyttää väärin. Kuitenkin joka kerta uudenvuodenvaihteen yönä näkee hätäraketteja ammuttavan taivaalle. Usein niitä varastetaan venekerhojen talvitelakoiduista veneistä. Kannattaakin huolehtia siitä, ettei omassa veneessä säilytä raketteja talven yli.

Veneilykauden päätyttyä hätämerkinantovälineet tulee poistaa veneestä, jotta niitä ei anasteta ja käytetä ilkivaltaisesti. Vuosittain veneisiin talveksi jätetyt hätäraketit aiheuttavat useita turhia etsintöjä meri- ja järvialueilla.

Jatka lukemista ”Uusi vuosi ja uudet raketit”