Kotisatama – Pikku Kallahti

Vuosaaren Venekerhon kotisatama sijaitsee Helsingin Vuosaaressa, Pikku Kallahdessa.

Ilmakuva satamasta
Ilmakuva satamasta

Kotisatama tarjoaa monipuoliset palvelut kerhon jäsenille. Satamassa on viidessä laiturissa sekä peräpoiju- että aisakiinnityspaikkoja yli 200 veneelle. Lisäksi käytössä on muutamia poijupaikkoja keskellä Pikku Kallahtea. Laitureilla on sähkö- ja vesipisteet.

Laajahko aidattu telakka-alue tarjoaa kesällä erinomaiset pysäköintipaikat veneilemään lähtiessä ja pääsääntöisesti talvella säilytyspaikan laituripaikoilla olleille veneille sekä mastotelineet. Nostot ja laskut tapahtuvat kerhon järjestäminä 2-3 yhteisnostona keväisin ja syksyisin. Mastot voi kaataa ja nostaa 3. laiturin päässä olevalla kraanalla. Telakalla on käytettävissä sähkö ja juokseva vesi.

Kerhotalo
Kerhotalo

Kerholla on käytössään vanha huvila kerhotalona, joka on oiva kokoontumis- ja tapahtumapaikka erilaisille kerhon järjestämille tilaisuuksille. Sitä saavat käyttää myös kerhon jäsenistö mm. omiin perhejuhliin erikseen tilattuna sihteeriltä.

Telakka-alueella on myös aivan uusi huoltorakennus, työpaja sekä vartiointimaja. Sataman ja telakan vartioinnin hoitaa jäsenistö kukin vuorollaan. Lisäksi palveluihin kuuluvat jäte- ja ongelmajätepisteet. Helsingin kaupungin ylläpitämä septitankkien tyhjennyspiste sijaitsee sataman välittömässä läheisyydessä.