Saarisatama – Onas

Vuodesta 2017 lähtien on kerhollamme uusi saaritukikohta Onaksen länsireunalla, Killingholmenia vastapäätä. Saaren isäntänä toimii Hannu Pöyry.

Saaressa on laituri peräpoijuineen ja saunarakennus, jossa löylyhuoneen lisäksi pesu- ja takkahuoneet. Lisäksi rannassa on kaasugrilli ja pöydät  sekä puucee ylempänä mäellä. Saareen on hankittu soutuvene kerholaisten käyttöön.

Löyly- ja pesuvetenä käytetään veneistä tuotua makeaa vettä, tyhjät kanisterit saunalla odottavat siis täydennystä.

Saunavuoroissa noudatetaan naisten- ja miestensaunaperiaatetta. Saari-isäntä ilmoittaa tai hänen poissa ollessaan paikalla olijat sopivat keskenään kumpi vuoroista on ensin.

Ennen lämmitystä kiukaasta ja padasta on tyhjennettävä tuhkat saunan nurkalla olevaan metalliseen tuhka-astiaan. Puita tulee pilkkoa valmiiksi ja varattava sytykkeitä seuraaville saunojille.

Sähköistys ja valaistus toimii aurinkosähköllä eli akuilla. Unohdusten varalle tulee järjestelmään 12h kellokytkin, josta kääntämällä sähköä tulee seuraavan puolen vuorokauden ajan. Kytkin sijaitsee takkahuoneessa, ovesta vasemmalla.

Viimeisen lähtijän on varmistettava että rakennukset ovat kunnossa ja lukitut, sähköt katkaistu ja vene kunnolla kiinni ja lukittu.

VVK:n Onas sataman sijainti Maanmittauslaitoksen Karttapaikka -palvelussa.