Talkoouutisia

Kiitokset vuoden 2021 talkoisiin osallistuneille aktiivisuudesta. Talkoina tehtiin monia töitä ja osin päästiin tavoitteisiin pandemian aiheuttamista haasteista huolimatta.

Kauden 2022 aikana on tarkoitus järjestää kymmenet talkoot. Keväällä, huhtikuun ja toukokuun aikana pyrimme järjestämään kuudet talkoot, ja elo-syyskuun aikana kolme tai neljä tapahtumaa.

Kesä- ja heinäkuussa venekerho veneilee, eikä kyseisenä ajankohtana ole tarvetta suuremmille huolto- tai kunnostustöille kotisatamassa. Kerhotalon ympäristö vaatii kuitenkin ylläpitoa ja kasvillisuuden hoitoon täytyy kiinnittää huomiota. Näihin töihin on muutamille paikkoja.

Kevään talkoopäivät löytyvät laiturisovelluksen kalenterista. Syksyn osalta talkoopäivien ajankohdat ilmoitetaan kesäkuun alkupuolella. Jos poikkeamme suunnitelmasta, esimerkiksi pandemian vuoksi, ilmoitamme tästä erikseen.

Talkoovelvoite on vuosittain neljä tuntia, kerhon ja itsemme yhteiseksi hyväksi. Talkoot järjestetään arkisin klo 17-21 ja lauantaisin klo 10-14.

Kevään ensimmäisissä talkoissa, jotka järjestetään ennen ensimmäistä vesillelaskua, siivotaan aidanreunustat sinne jätetyistä tavaroista. Tätä ennen on omat tavarat merkittävä selkeästi ja siirrettävä oman veneen välittömään läheisyyteen. Jäljelle jääneet ja merkitsemättömät tavarat siivotaan pois ja hävitetään. Talkoopäivää ei ole vielä päätetty, mutta se pidetään, kun lumet ovat sulaneet.

Pitääksemme saarisatamat viihtyisinä ja kunnossa,  myös niissä järjestetään talkoita. Kyseiset talkoot ovat vapaaehtoisia, eikä niitä siltä osin katsota talkoovelvoitteeseen kuuluviksi. Seuraa siis tapahtumakalenteria tai käänny saari-isäntien puoleen.

Ilmoitathan vapaamuotoisesti sihteerille erikoisosaamisesi (mm. hitsaus, puutarhanhoito), niin saamme kohdistettua osaamisen oikeaan tehtävään.

Talkooterveisin Jyrki ja Niklas