112 Suomi – mobiilisovellus

Näin talvisaikaan kun ei olla vielä veneellä liikenteessä, on hyvä aika laittaa turvallisuusvarusteita kuntoon tulevaa kautta varten. Lähes kaikilla meistä veneilijöistä on taskussaan matkapuhelin, suurimmalla osalla vielä uudehko älypuhelin (Android, iOS tai Windows Phone).  Hädän tullessa puhelimella voi soittaa Hätäkeskukseen ja/tai meripelastukseen, monella meistä onkin nuo elintärkeät numerot yhteystiedoissaan tallennettuna.

Älypuhelimiin voi myös asentaa sovelluksia ja yksi ”turvasovellus”, jonka soisi kaikilla puhelimissaan olevan on 112 Suomi.

112 mobiilisovelluksen avulla soitetut puhelut välittävät GPS -sijaintitietosi Hätäkeskukseen automaattisesti ja avun saanti nopeutuu.

112 -sovellus on ladattavissa maksutta älypuhelimeesi.  Sovelluksen käyttöönotto on helppoa, latauksen jälkeen kerrot vain puhelinnumerosi ja sovellus on valmis käytettäväksi.  Hätä voi tulla toki muuallakin kuin merellä, 112 on hyvä turvavarustus kenelle tahansa meistä, liikummepa merellä tai maissa.

Sovelluksen on tehnyt Digia, löydät linkit sovelluksen lataamiseen Digian sivuilta.  Voit myös ladata 112 Suomi -sovelluksen myös suoraan puhelimesi omalla sovelluskauppa-appilla.

Esimerkki Android -puhelimesta

112 Suomi Play Kaupassa - valitse Asenna
112 Suomi Play Kaupassa – valitse Asenna
Hyväksy käyttöoikeudet
Hyväksy käyttöoikeudet
Syötä oma puhelinnumerosi
Syötä oma puhelinnumerosi
112 valmiin käyttöön - soita vain oikeassa hädässä!
112 valmiina käyttöön – soita vain oikeassa hädässä!

 

Turvallista matkaa!